Bejelentés


Star Wars(Csillagok háborúja) A világnak nincs értelme nélküled..............


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

..

Anakin Skywalker kitalált szereplő George Lucas Csillagok háborúja univerzumában. Először a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak c. epizódban tűnik fel, 9 éves rabszolgafiú, aki az anyjával, Shmi Skywalkerrel él a Tatuin bolygón. Ekkor ismeri meg későbbi feleségét, Padmé Amidala királynőt. A legenda szerint Anakin a Kiválasztott, aki egyensúlyt fog majd teremteni az Erőben, ezért Obi-Wan Kenobi megkezdi kiképzését.
A Csillagok háborúja II: A klónok támadása c. részben ismét találkozik az egy évtizede nem látott, és azóta már leköszönt és bolygóját képviselő Padmé Amidala szenátorral. Barátságuk mély szerelemmé fejlődik, és noha kezdetben kénytelenek titkolni érzéseiket, végül szerelmük beteljesül, és titkos házasságot kötnek.
A Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja c. epizódban Padmé gyermeket vár Anakintól, miközben a fiú folyamatosan Palpatine hatása alá kerül, akinek végül sikerül a Jedik ellen fordítania, és a sötét oldalra állítani Anakint, akinek a Darth Vader nevet adja. Anakin Padmét is meg akarja győzni saját igazáról, de mivel a nő nem tart vele, fojtogatni kezdi a lányt, aki életveszélyesen megsebesül. Ezt követően az Obi-Wannal folytatott párbajban Anakin a forró lávába esve súlyosan megég, és csak úgy tud megmenekülni, hogy testét fekete, nehéz páncélba zárják. Ekkor születik meg teljes valójában Darth Vader, aki több mint 20 évig a Galaxis egy sötét, kegyetlen alakja marad. Sokáig azt gondolta, hogy szerelmével együtt a baba is meghalt, de igazából Padmé halála előtt még világra hozta két gyermeküket, Luke-ot és Leiát, akiket egymástól különválasztva nevelőszülők nevelnek fel.

A Csillagok háborúja IV: Egy új remény c. epizódban Darth Vader elfogatja Leia Organa hercegnőt, és kínvallatásnak veti alá, hogy megtudja, hová lettek a Halálcsillag ellopott tervei, de nem sikerül kiszednie belőle a titkot. Szintén ekkor látja először fiát, Luke Skywalkert is.

A Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág c. részben elmondja Luke-nak, hogy ő az apja. Luke még nem felkészült, Vader erősebb nála.

A Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér c. epizódban tudomására jut, hogy van egy lánya is, és szintén ebben a részben fia segítségével visszatér a Fény oldalára, és Anakin Skywalkerként hal meg.

Anakin karakterét a trilógiában Jake Lloyd és Hayden Christensen, az eredeti trilógiában (IV-VI) pedig Sebastian Shaw alakítjaIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!